Aici gasiti informatii actualizate despre birourile de evaluatori autorizati ANEVAR din România si recomandati de platformele www.evaluatori-anevar.ro si www.evaluatori-romania.com
Contactati direct evaluatorii publicati si alegeți oferta optimă!
Evaluatori Braila: momentan nu sunt evaluatori promovati pe aceasta categorie
Evaluatori Ianca: momentan nu sunt evaluatori promovati pe aceasta categorie
Evaluatori Insuratei: momentan nu sunt evaluatori promovati pe aceasta categorie
Evaluatori Faurei: momentan nu sunt evaluatori promovati pe aceasta categorie
Evaluarea intreprinderii este procesul prin care se ajunge la o opinie sau la o estimare a valorii unei afaceri sau entitati economice sau a unei participatii la aceasta.
O intreprindere sau o entitate economica este orice entitate care desfasoara o activitate comerciala (face acte de comert), industriala, de servicii sau de investitii.
Evaluarea intreprinderii se solicita si se realizeaza pentru stabilirea valorii de piata. Principiul general in evaluarea intreprinderilor este faptul ca proprietatea acestora este generatoare de afaceri. Conceptele si metodele aplicate la celelelte tipuri de proprietati (imobiliare, bunuri mobile) raman valabile, cu anumite particularitati, in sensul ca anumiti termeni pot avea sensuri diferite.
Abordarile utilizate in evaluarea intreprinderilor sunt: abordarea bazata pe active, abordarea prin capitalizarea venitului si abordarea prin piata.
Evaluarea se bazeaza pe principiul activului net contabil corectat, in care intreg patrimoniul este considerat o suma de elemente de activ minus datoriile, dar fiecare element de activ si de pasiv se evalueaza individual utilizand metode bazate pe valoarea de piata.
Evaluarea intreprinderii are diferite utilizari:
– pentru estimarea valorii de piata a intreprinderii individuale in vederea achizitiei sau vânzarii;
– pentru estimarea participatiilor detinute de actionari sau asociati (actiunilor sau partilor sociale) in vederea tranzactionarii directe (vinzare – cumparare) sau cesiunii respectiv preluarii unor participatii;
– pentru estimarea valorii de piata a intreprinderii in cazul fuziunilor, divizarilor sau a infiintarii de societati mixte;
– ca baza pentru retratarea situatiilor financiare in concordanta cu standardele de contabilitate referitor la conventia care reflecta efectul modificarii preturilor;
– ca baza pentru estimarea deprecierii anumitor active imobilizate si reflectarea corecta in contabilitate.
Evaluarea intreprinderilor este un proces complex care necesita cunostinte de specialitate si experienta. Procedura cuprinde: actiuni preliminare, evaluarea propriu-zisa si reconcilierea valorilor obtinute si redactarea raportului de evaluare.